Friday, February 15, 2013

:: Tariq Demam ::

Assalammualaikum..

Hari ni terpaksa EL..bucuk mama ni demam la pulak..2 3 hari ni memang dah batuk sket2, lagi2 time malam..mana taknya, cuti CNY balik kampung kan..balik rumah wan (mil) kazen tariq demam..balik rumah nenek pun kazen tariq batuk2..berjangkit la, dah musim kot..

Petang semalam dah nampak tanda nak demam,mata berair je tapi badan tak panas lagi..lepas makan, bagi ubat..time tu tariq ok je lagi..tengah malam asik merengek je..mata pejam tapi mulut merengek2.pukul 3 pagi bangun, badan tariq memang panas sangat..suruh abah basahkan tuala..lepas mama lap2 badan tariq panas dah kurang..mama terus tak lena nak tido..pukul 6 pagi merengek lagi, badan pun panas semula.mama terus sumbat ubat..so mama terus decide amek el..

Tak sampai hati pulak nak hantar tariq ke taska..biar la mama jaga sendiri kat rumah..lagipun baru2 ni rasa tak berapa puas hati dengan sesetengah cikgu kat taska tu..cikgu yang mula2 jaga tariq cuti bersalin..cara dia uruskan tariq memang tiptop..layan macam anak sendiri..second cikgu pun ok jugak.tapi sekarang kena cover dekat budak 3 4 tahun sebab sorang cikgu dah berhenti.minggu lepas datang amek tariq time rehat..nak balik kampung awal sket, takut jem..time datang tu tariq dibiarkan menangis sorang2..budak pun tak ramai,sebab mak bapak diorang pun amek awal..dah la dibiarkan menangis,hingus banyak keluar tak lap pun, agaknya tariq telan separuh hingus heh..masa tu ada sorang je cikgu, pegang baby lain.tapi baby tu senyap je, tak nangis pun..tapi mama bersangka baik, maybe baby tu nangis kalau letak bawah,sebab tu tariq dibiarkan..pastu bila cakap nak amek tariq,balik terus dia cakap ok pastu wat dek je..selalu bila kita nak bawak anak balik,cikgu mesti la kemaskan barang2 semua tapi sebaliknya..mama pulak yang kena cari mana letaknya botol susu tariq and kemas barang semua..bila tanya mana blanket tariq boleh pulak jawab taktau..haish..takpe la, untuk kali ini boleh dimaafkan huhu..

Anak mama cepat sembuh ye..ari isnin nanti ada appointment..kalau demam tak kebah nanti tak inject..nanti kena delay lagi..

p/s- inject mmr tu tuk ape ye..kalau skip boleh tak heheh..

terima kasih sudi baca


1 comment:

  1. alahai kesian nye tariq..
    cepat sihat ye..
    mama nak keje..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...